NYHET!

Qigong/Sensing/Meditation

Under hösten kör vi en kurs med kombinationen Qi-andning, Sensing och Meditation/Avslappning. En mix som jag personligen blivit oerhört hjälpt av i mitt fysiska och mentala välmående. Vi börjar passet med qi-andning för att på detta sätt låta kropp & själ komma ner i varv och aktivera vårt parasympatiska nervsystem (lugn & ro). Därefter gör vi ett pass med sköna rörelser från sensing movement och avslutar hela passet med skön avslappning i form av meditation eller liknande. Detta kommer bli en härlig höst!

NÄR, VAR & KOSTNAD?

I lokal Dansstudion i Älvängen tisdagar kl. 19:00-20:30 med start 31 augusti. Din investering 1 300:-

Online via zoom söndagar kl. 17:00-18:30 med start 5 september.
Din investering 1 100:-


Sensing Yoga

Sensing Yoga är härligt naturliga, mjuka rörelser utan linjeringar, utan korrigeringar och alltid på kroppens villkor såklart! När vi rör oss på det här sättet börjar vi bearbeta vår bindväv, vi får den återfuktad och mjuk igen och det i sin tur gör så att vi kan transportera bort slagg och gifter ur våra system och dämpa inflammationer som är grunden till att vi går runt med smärta och stelheter.
Läs mer här

Stresshantering

Trots en snabb utveckling och kraftig förbättring av den materiella välfärden under de senaste decennierna, så mår vi sämre och sämre och lidandet ökar kraftigt i stora delar av västvärlden.
Önskar du minska stressen i din vardag, såväl på jobb som privat? Känner du att kraven ökar, både från omgivningen och de krav som du ställer på dig själv? Har du svårt att hantera olika situationer och prioritera rätt när stressen tar över? Påverkar omgivningen ditt välbefinnande och din produktivitet? Om du känner igen dig, då passar denna kurs perfekt in på dig!
Läs mer här

Qigong

Qigong är en träningsform som är lätt att lära sig, och den kräver ingen utrustning
Den är fysiskt inte särskilt krävande och kan tillämpas av de flesta personer.
Den har visats ha dämpande effekt på stressrelaterade symptom och kan därmed vara ett icke-medikamentellt behandlingsalternativ vid sådana besvär.
Läs mer här

Meditation

Om vi mediterar ofta så kommer en av effekterna vara att vi kan uppskatta nuet, och sätta åt sidan störande tankar om dåtiden och framtiden.
Det bästa med meditation och andra liknande metoder för avkoppling är att man blir av med stress. Stress leder till många sjukdomar i dagens värld och är en av våra största fiender.
Ny forskning visar att regelbunden meditativ träning kan förstärka din koncentrationsförmåga, sänka din stressnivå och förändra din hjärnas fysiska struktur.
Många avvisar meditation eftersom de inte ”tror” på det. Men meditation är inte en religion: du behöver inte tro på att det fungerar, det involverar inte heller magi eller tur.
Läs mer här

Personlig träning!

Personligt träningsprogram med tekniker från bland annat Sensing är ett fantastiskt verktyg för dig som kanske helst tränar själv men används även i ett terapeutiskt syfte.
Många av oss bär på trauman, både kroppsliga och sinnliga, som vi behöver bearbeta. Sensing men även en del andra tekniker som jag lär ut kan vara ett fantastisk hjälpmedel till självläkning. Ibland räcker inte ord till för att bearbeta, då kan rörelser i kombination med samtal vara förlösande.
Personlig coachning med program erbjuds till enskild individ. Det går även att boka en grupp för speciella ändamål t.ex. för att få ihop ett arbetslag eller inom sportsammanhang för en bättre laganda.


Priser