Qigong, Mindfulness & Sensing Yoga

Under hösten 2024 kommer det vara ett uppehåll vilket innebär att inga kurser i Qigong eller Sensing Yoga kommer att hållas. Det kommer däremot finnas möjlighet till att kunna vara med på enstaka evenemang och aktiviteter som anordnas. Vill du att vi ska anordna någon särskild aktivitet för dig & några vänner är du hjärtligt välkommen att skicka en förfrågan!

Aktiviteter!

Team-building, möhippa, vännerna & mycket mer

Så här skulle det kunna se ut på någon aktivitet som vi anordnar.

Mer information

Qigong

Qigong är en träningsform som är lätt att lära sig, och den kräver ingen utrustning. Den är fysiskt inte särskilt krävande och kan tillämpas av de flesta personer. Den har visats ha dämpande effekt på stressrelaterade symptom och kan därmed vara ett icke-medicinskt behandlingsalternativ vid sådana besvär.

Innehåll
Qi andning innefattar olika andningsövningar för att stimulera livsenergin. Övningarna handlar om att avlägsna kroppsliga och mentala blockeringar, öva upp koncentrationsförmågan och den mentala närvaron i kroppen, träna koordination, balans och styrka. Att få kontakt med QI energin och lära sig styra den dit där den behövs. Qi andning är ett sätt att aktivera sina egna inre krafter för att förebygga och stärka den kroppsliga och själsliga balansen i största allmänhet.

Vi utgår från De Fem Elementen och övningarna förenar och balanserar Yin/Yang förhållandet i kroppen och ser till att energin kan flöda fritt.

För vem

Denna rörelseform är för alla då det är enkla rörelser som kan utföras både stående och sittande på stol. Detta är ett utmärkt sätt lugna ner nervsystemet och bli mer närvarande i nuet.


Sensing Yoga

Sensing Yoga är härligt naturliga, mjuka rörelser utan linjeringar, utan korrigeringar och alltid på kroppens villkor såklart! När vi rör oss på det här sättet börjar vi bearbeta vår bindväv.

Innehåll
I Sensing yogan går vi tillbaka till att röra oss på ett intuitivt sätt på kroppens villkor. Naturliga rörelsemönster har vi alla inom oss men i dagens stressiga samhälle glömmer vi lätt bort att ANVÄNDA kroppen och istället tar vi till alla möjliga hjälpmedel för att underlätta för oss. Sensing yoga handlar om att omprogrammera och ge information till muskler och mjukdelar och släppa på låsningar.

För vem
Lider du av långvarig smärtproblematik pga. sjukdom, obalanser eller skador? Har du svårt att komma ur cirkeln av begränsningar som detta medför och vill hitta något som lindrar?

Då kan Sensing vara något för dig eftersom det handlar om lugna igenkännande rörelser som syftar till att få igång kroppen på ett skonsamt sätt på dina villkor.

Det här är verkligen en metod som passar precis alla människor för du utgår hela tiden efter dig själv och din förmåga. Även du som inte har någon smärtproblematik kan göra detta för att det är helt underbart och det skapar bättre rörlighet.


Mindfulness

Stresshantering är ett sätt att lära sig känna av och minska den stress man upplever. Det är viktigt att känna igen symptom och göra något åt dem, då stressrelaterade sjukdomar har blivit mycket vanligare i vårt samhälle.

Innehåll
Avslappning och mindfulness är förhållningssätt som erbjuder en väg till ökad tankeskärpa, balans i känslolivet och energipåfyllning för kroppen. Mindfulness innebär att vi lägger märke till vad vi upplever i nuet. Både i vad som sker runt omkring oss, och i vad som sker inuti oss, att vi är medvetna om vad vi känner och tänker. Utan att fastna i tankarna och känslorna. Mindfulness innebär också att vi odlar en öppen, vänlig och accepterande attityd till det vi upplever, inom oss och omkring oss. Det innebär dock inte att vi blir till ständigt leende dörrmattor, ibland kan en situation kräva fasthet och ”tuff kärlek” också… Mindfulness är att lägga märke till vad som händer i nuet, från ögonblick till ögonblick, med en öppen och vänlig uppmärksamhet.

För vem
För alla som vill lära sig tekniker för att bli mer medvetet närvarande. Kursen innefattar gruppträffar och uppgifter att göra på egen hand med de verktyg du får med dig på träffarna.


Sensing Yoga

Sensing Yoga är härligt naturliga, mjuka rörelser utan linjeringar, utan korrigeringar och alltid på kroppens villkor såklart! När vi rör oss på det här sättet börjar vi bearbeta vår bindväv, vi får den återfuktad och mjuk igen och det i sin tur gör så att vi kan transportera bort slagg och gifter ur våra system och dämpa inflammationer som är grunden till att vi går runt med smärta och stelheter.
Läs mer här

Stresshantering

Trots en snabb utveckling och kraftig förbättring av den materiella välfärden under de senaste decennierna, så mår vi sämre och sämre och lidandet ökar kraftigt i stora delar av västvärlden.
Önskar du minska stressen i din vardag, såväl på jobb som privat? Känner du att kraven ökar, både från omgivningen och de krav som du ställer på dig själv? Har du svårt att hantera olika situationer och prioritera rätt när stressen tar över? Påverkar omgivningen ditt välbefinnande och din produktivitet? Om du känner igen dig, då passar denna kurs perfekt in på dig!
Läs mer här

Qigong

Qigong är en träningsform som är lätt att lära sig, och den kräver ingen utrustning
Den är fysiskt inte särskilt krävande och kan tillämpas av de flesta personer.
Den har visats ha dämpande effekt på stressrelaterade symptom och kan därmed vara ett icke-medikamentellt behandlingsalternativ vid sådana besvär.
Läs mer här

Meditation

Om vi mediterar ofta så kommer en av effekterna vara att vi kan uppskatta nuet, och sätta åt sidan störande tankar om dåtiden och framtiden.
Det bästa med meditation och andra liknande metoder för avkoppling är att man blir av med stress. Stress leder till många sjukdomar i dagens värld och är en av våra största fiender.
Ny forskning visar att regelbunden meditativ träning kan förstärka din koncentrationsförmåga, sänka din stressnivå och förändra din hjärnas fysiska struktur.
Många avvisar meditation eftersom de inte ”tror” på det. Men meditation är inte en religion: du behöver inte tro på att det fungerar, det involverar inte heller magi eller tur.
Läs mer här

Personligt!

Personligt träningsprogram med tekniker från bland annat Sensing är ett fantastiskt verktyg för dig som kanske helst tränar själv men används även i ett terapeutiskt syfte.
Många av oss bär på trauman, både kroppsliga och sinnliga, som vi behöver bearbeta. Sensing men även en del andra tekniker som jag lär ut kan vara ett fantastisk hjälpmedel till självläkning. Ibland räcker inte ord till för att bearbeta, då kan rörelser i kombination med samtal vara förlösande.
Personlig coachning med program erbjuds till enskild individ. Det går även att boka en grupp för speciella ändamål t.ex. för att få ihop ett arbetslag eller inom sportsammanhang för en bättre laganda.


Priser